Instrument digital educațional pentru dezvoltarea limbajului

 

 

Acesta este un proiect al Organizației Salvați Copiii România în parteneriat cu Fundația Orange destinat elevilor deficienți de auz din toată țara.

Totul a inceput in prima perioadă a anului 2017, cînd mai mulți specialiști din peste 10 școli pentru deficienți de auz din țară s-au întîlnit la Sinaia, cu ocazia unui workshop,  pentru a pune bazele Platformei Logopedia. În urma acestui demers s-a realizat această platformă, ea fiind testată și îmbunătățită pe parcursul anului 2017, în urma colaborării permanente dintre profesorii specialiști din țară și responsabilii  IT ai proiectului. Pe platformă, inițial, au fost introduși cîte 30 de elevi din fiecare școală, care au testat și au interacționat cu exercițiile propuse de platformă. Ca un feedback pentru elevi, a fost realizat un concurs avînd ca temă : Experiența mea cu Platforma Logopedia.

Liceul Tehnologtic special Bivolărie a luat locul I prin filmul realizat de Mehedeniuc Georgeta Cristina, premiul fiind în valoare de 15500 RON și care a constat în echipamente necesare cabinetelor  de logopedie.

Dacă inițial această platformă era destinată elevilor deficienți de auz, la întîlnirea finală a profesorilor coordonatori s-a luat decizia de a se populariza și către alte școli, pentru a beneficia și elevi cu alte tipuri de deficiență și nu numai.

Platforma poate fi utilizată de persoanele interesate de pe adresa www.vorbestecorect.ro/logopedia

Echipa care a reprezentat Liceul Tehnologic Special Bivolărie în cadrul acestui proiect este:

  • prof. ing.  Mehedeniuc Georgeta Cristina - voluntar
  • prof. Pitic Nicuță - voluntar
  • prof. Clem Ciprian Ionuț - voluntar
  • prof. Palievici Gheorghe Dionisie - coordonator.