În perioada 9-12 mai 2019, Liceul Tehnologic Special Bivolărie a organizat ediția a V-a a Concursului "Comunicăm prin gest, culoare și mișcare", destinat elevilor cu deficiențe de auz din ciclurile primar și gimnazial.

La această ediție au participat elevi de la opt școli de profil din România și Ucraina, provenind din Bivolărie, București (două școli), Buzău, Cluj-Napoca, Focșani, Iași și Cernăuți.

Așa cum sugerează denumirea competiției, probele disputate au vizat aptitudini artistice - pantomimă și desen, și sportive - triatlon, tenis de masă și șah (secțiuni separate pentru fete și baieți). Toate școlile participante au obținut cel puțin un premiu, însă, dincolo de acest fapt, evenimentul a răspuns nevoilor de contact și de comunicare ale persoanelor cu deficiențe auditive, favorizând integrarea socială a acestora.

Îi felicităm pe toți elevii participanți și pe îndrumătorii lor! 

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea și desfășurarea acestui concurs: școlilor participante, angajaților unității, membrilor juriilor și sponsorilor!

 

 

În ziua de 5.04.2019, în cadrul acordului de colaborare "Sport, sănătate și voie bună", între L.T.S. Bivolărie și Liceul "Nicu Gane" Fălticeni, a avut loc întâlnirea de la Fălticeni. 

Aici elevii s-au întrecut la fotbal pe frumosul teren sintetic din incinta liceului. Ambele licee au participat cu câte două echipe, iar competiția dotată cu "Cupa primăverii" a fost câștigată de Bivolărie I.

Elevii au fost recompensați cu medalii, cupe, diplome și o masă festivă. 

A fost o întâlnire frumoasă, închegându-se noi prietenii, elevii dându-și reîntâlnire la o dată ulterioară.

 

Instructor de educație estrașcolară,

Mihai Cenușă

 

 

 

În cadrul acordului de colaborare dintre elevii LTSB și Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni,  organizat de instructori și pedagogi, în ziua de 10.05.2018, pe terenul de sport al LTSB s-au desfășurat întreceri la fotbal și tenis de masă cu titlul “Cupa Ziua Europei”. Elevii au fost recompensați cu diplome și cupe. Spre bucuria noastră LTSB a câștigat locul I la fotbal.

Instructor de educație extrașcolară,

Cenușă MIhai

 

 

 

În data de 25.10.2018 instructori și pedagogi de la L.T.S. Bivolărie au organizat "Cupa toamnei" la fotbal, în cadrul parteneriatului "Sport, sănătate, voie bună" cu școlile CSEI Suceava și CSEI Gura Humorului.

Au participat elevi din clasele IX-XII. Întrecerea a fost foarte echilibrată, nici o echipă nu a reușit victorii pe linie, totuși ca în orice competiție există învingători și învinși. Astfel L.T.S. Bivolărie a câștigat  competiția, pe locul II a fost C.S.E.I. Gura Humorului, iar pe locul III C.S.E.I. Suceava.

Într-o atmosferă plăcută toți elevii au fost răsplătiți cu diplome, cupe, medalii și o masă caldă.

 

Instructor de educație extrașcolară,

Cenușă MIhai

 

 

 

 În perioada 3-6 mai 2018 s- a desfășurat la Liceul Tehnologic Special Bivolărie,  ediția a IV-a a Concursului Interjudețean „Comunicăm prin gest,  culoare și mișcare”, 
destinat elevilor deficienți de auz. Concursul este cuprins în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2018 la poziția 1741.