Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în data de 28.10.2021 a avut loc o întâlnire la sediul Sectorului social-filantropic, în cadrul căreia s-a stabilit inițierea unui parteneriat între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților prin Sectorul social-filantropic, Asociația Națională a Surzilor - Filiala Suceava, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Asociația "Lumină Lină" și Parohia Sfânta Vineri din Municipiul Suceava.

In ziua pogorârii Sfântului Duh, de ziua Sfintei Treimi, cea mai mare minune a acestei lumi, nașterea Bisericii lui Dumnezeu.

In aceasta măreață sărbătoare, elevii de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie îndrumați de instructorul de educație extrașcolară Mihai Cenusă  au participat la Sfânta liturghie în capela școlii unde slujesc părintele Cristian și părintele cu deficienta de auz Laurențiu Stefan. La sfârșitul slujbei părintele Cristian a citit rugăciuni de mulțumire pentru terminarea cu bine a anului școlar, iar pentru elevii care au examen de evaluare și bacaulareat le-a citit rugăciuni de ajutor.

La sfârșitul activității copiii au primit dulciuri și înghețată.

Părinții slujitori și instructorul de educație le-a urat o vacanță binecuvântată, plină de bucurii.

Bucuroși ca s-au reîntâlnit la școală, după o perioadă în care fiecare a învățat de acasă, elevii s-au grabit să realizeze mărțișoare. Martișoarele au fost expuse în incinta școlii pentru ca toți sa se bucure si sa le aprecieze.

 

 În data de 1.06.2021 la Casa Sebastian - Mănăstirea Sihăstria Putnei s-a desfășurat activitatea cu tema "Șezătoare bucovineană", din cadrul parteneriatului educațional cu Școala Gimnazială "Dimitrie Onciul" Straja - "Copil ca tine sunt și eu". 

 Elevii de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie au marcat Ziua Culturii Naționale și ziua lui Mihai Eminescu prin realizare de desene pe baza temelor studiate.