Promoţia 1982 a Școlii Speciale Bivolărie s-a reunit sâmbătă, 21 octombrie 2017, la sediul actualului Liceu Tehnologic Special Bivolărie. După 35 de ani de la absolvire s-au revăzut (unii pentru prima dată), au depănat amintiri şi au aflat din cuvinte, gesturi  sau dintr-o simplă privire ce a făcut viaţa cu visele lor din școală.

Înainte de ora de dirigenţie, Georgescu Viorica, directorul școlii, le-a adresat celor de faţă urări de bun venit şi felicitări. Apoi a continuat prin a prezenta instituţia, un scurt istoric, tradiţiile acesteia, dotările actuale, recentele lucrări de renovare.

La strigarea catalogului, foștii elevi au spus „prezent” şi s-au arătat în faţa colegilor cu împliniri, cu bucurii, cu nelinişti şi amărăciuni, cu cochetării şi nesiguranţe, oameni pe care viaţa i-a testat în multe feluri, dar care nu şi-au pierdut simţul umorului.

N-a vorbit nimeni de averile materiale acumulate, ci de averile lor sufleteşti, despre familiile lor, copii, despre alegerile profesionale diferite pe care le-au făcut.

Trăită cu umor sau cu lacrimi, după structura sufletească a fiecăruia, revederea a avut însă un impact emoţional puternic asupra tuturor, mulţi dintre participanţi mărturisind că n-au reuşit să pună geană peste geană în noaptea din ajunul reîntâlnirii de clasă.

„Cel mai rău lucru pe care poţi să-l faci unui om este să-l uiţi”, cu acest gând s-au despărţit sâmbătă foştii colegi de școală, hotărâţi să păstreze tradiţia acestor reuniuni de clasă şi să se revadă, cel mai târziu, peste încă cinci ani.