În perioada 18-24 august 2018 la Liceul Tehnologic Special Bivolărie a avut loc Școala de vara pentru copiii hipoacuzici.

Proiectul și-a propus imbunatatirea creativitatii, a abilitatilor de comunicare si relationare a copiilor hipoacuzici purtatori de implant cohlear, precum constientizarea familiilor cu privire la rolul lor de co-terapeuti in proceul de reabilitare a copiilor purtatori de implant cohlear.

   

 

Promoţia 1982 a Școlii Speciale Bivolărie s-a reunit sâmbătă, 21 octombrie 2017, la sediul actualului Liceu Tehnologic Special Bivolărie. După 35 de ani de la absolvire s-au revăzut (unii pentru prima dată), au depănat amintiri şi au aflat din cuvinte, gesturi  sau dintr-o simplă privire ce a făcut viaţa cu visele lor din școală.

Înainte de ora de dirigenţie, Georgescu Viorica, directorul școlii, le-a adresat celor de faţă urări de bun venit şi felicitări. Apoi a continuat prin a prezenta instituţia, un scurt istoric, tradiţiile acesteia, dotările actuale, recentele lucrări de renovare.

La strigarea catalogului, foștii elevi au spus „prezent” şi s-au arătat în faţa colegilor cu împliniri, cu bucurii, cu nelinişti şi amărăciuni, cu cochetării şi nesiguranţe, oameni pe care viaţa i-a testat în multe feluri, dar care nu şi-au pierdut simţul umorului.

N-a vorbit nimeni de averile materiale acumulate, ci de averile lor sufleteşti, despre familiile lor, copii, despre alegerile profesionale diferite pe care le-au făcut.

Trăită cu umor sau cu lacrimi, după structura sufletească a fiecăruia, revederea a avut însă un impact emoţional puternic asupra tuturor, mulţi dintre participanţi mărturisind că n-au reuşit să pună geană peste geană în noaptea din ajunul reîntâlnirii de clasă.

„Cel mai rău lucru pe care poţi să-l faci unui om este să-l uiţi”, cu acest gând s-au despărţit sâmbătă foştii colegi de școală, hotărâţi să păstreze tradiţia acestor reuniuni de clasă şi să se revadă, cel mai târziu, peste încă cinci ani.

 

În zilele de 15 și 16 octombrie 2017, conform tradiției începute în anul 1998, reprezentanții fundației Hilfe für Kinder au vizitat Liceul Tehnologic Special Bivolărie și au organizat împreună cu elevii și personalul didactic și didactic auxiliar o serie de activități extrașcolare:

  • ateliere cu jocuri distractive
  • meci de fotbal
  • foc de tabără
  • discotecă.

Fotografii de la ultimile două vizite.